2018 – Nytt år, nya mål

Nytt år, nya mål. Så fungerar jag. När ett nytt år slår in så tar jag fram penna och papper och skriver ned vad jag har för mål med det nya året. Jag fungerar bättre med mål. Jag antar att det är kopplat till min så kallade vinnarskalle. Jag behöver sätta upp mål för att driva mig själv framåt på det där lite mer krävande, utmanande och framför allt roligare sättet.

Mitt huvudmål 2018 är att prioritera bättre och göra mindre saker men att göra de saker jag gör mer helhjärtat. Jag har en förmåga att planera in alldeles för mycket och sätta upp alldeles för många mål på för kort tid. Det må vara roliga saker men blir det för mycket av det roliga så tar man slut, det spelar ingen roll hur roligt det är. Energi går inte att trolla fram. Nu ska jag alltså planera in mindre saker i kalendern och inte sätta upp lika många mål. Det kommer att ge mig mer frihet i form av tid och den tiden kan jag lägga ned på de saker jag har planerat in och de mål jag satt upp. Det kommer att bli en mer helhjärtad livsstil. En livsstil där jag kan njuta mer av det jag gör. Stanna upp och bara vara.

Tävlingsmänniskan i mig behöver givetvis sätta upp ett mål när det kommer till cyklingen. 2017 blev ett stort cykelår för mig. Jag cyklade min femte Vätternrunda och rullade i mål på magiska 09:17 med Team Ljungskog. Jag kände mig nöjd och kommer detta år att byta till en annan “pöl” i form av Vänern. Detta år blir det Vänern runt i slutet av maj med Team Ljungskog. Cirka 60 mil fördelat på tre dagar. Det ska bli spännande att se hur kroppen svarar dag två och tre.

År 2018 ska givetvis också bli året då jag utvecklas och landar lite mer i min roll som instruktör i spinning. Jag är precis färdig som instruktör, licensen är inramad och jag börjar sakta men säkert att hitta mig själv uppe på ledarcykeln. Det är en utmaning att förmedla rätt känsla till motionärerna. En utmaning som jag inte vill vara utan.

Det känns som att 2018 kommer att bli ett bra år, ett stabilt år. Jag och kärleken har hittat varandra i sambolivet och vi har skapat ett riktigt hem i vår första lägenhet. Det är viktigt att komma hem till ett riktigt hem där man trivs och kan slappna av ordentligt. Avslappning och återhämtning, två ledord för 2018. Men träning, utmaningar och framför allt cykling är ytterligare tre ledord för detta år.

Det känns skönt att ha målen svart på vitt, det blir mer på riktigt då. Tankarna blir verklighet när de formas till ord. Har du några mål för 2018, om ja, vilka är de?

Kärleken får visa vägen.

1 comment
Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like