ÄLSKADE LILLA FARMOR, VI SES PÅ ANDRA SIDAN

I mitt förra inlägg skrev jag att detta blev en annorlunda vår, det är fortfarande en annorlunda vår men helt plötsligt så känns alla inställda resor och evenemang helt oviktiga. Igår somnade farmor in i sin sista vila.

Älskade lilla farmor. Alltid så positiv och stark med humorn som ditt främsta vapen. För några veckor sedan skämtade du om coronan, du sa att om den kommer till ditt äldreboende så blir det många lediga rum. Du var inte pigg på slutet men du kunde skämta in i det sista.

Älskade lilla farmor. Du kom från kriget i Finland och du är den största kämpen jag vet. Du klagade aldrig över något, du plockade fram det positiva i allt. Och du var rolig. Jag minns resan till Grekland då vi drack Ouzo och du skålade och sa “ooooouzo gott” (åh så gott!). Vårt hotell låg på toppen av en brant backe och vi kallade backen för “Killing hill”, du hade dock lite svårt för engelskan och sa “Hilling kill”. Det fick oss alla att skratta.

Älskade lilla farmor. Jag minns somrarna vi spenderade ute på Torpet. Din och farfars lilla stuga mitt ute i skogen. Mygg och knott överallt och ett utedass med flugor som surrade i röven. Det var “the simple life” och vi har så många fina minnen där ute. Vi spelade dart på kvällarna och jag blev alltid lika arg varje gång jag inte vann. Jag minns dina och farfars högljudda snarkningar på kvällarna, det lät alltid som att ni sov så djupt och gott.

Älskade lilla farmor. Jag hoppas att du sover lika gott nu som då. Jag hoppas att du äntligen får träffa farfar igen och att ni får hålla varandras händer. Jag önskar att jag hade fått hålla din hand en sista gång men i dessa tider var det tyvärr inget alternativ. Jag önskar att du hade fått träffa lille Ture men du fick i alla fall se honom på bild och du hann träffa min fina Ted flera gånger. Det är jag tacksam över. Och jag är tacksam över att jag och pappa åkte upp till dig sommaren 2018 och hjälpte dig att bli hemmastadd i ditt nya boende. Vi hängde upp dina tavlor, tittade på fotbolls-VM och åt gott ute på Nordmalings nya restaurang.

Älskade lilla farmor, ditt hjärta orkade inte mer men du har givit mer kärlek än de flesta någonsin gör.

Älskade lilla farmor, jag saknar dig men jag hoppas och tror att vi ses på andra sidan.

Älskade lilla farmor, vila i frid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like