Att bara vara och samtidigt kunna njuta fullt ut

Ledig fredag. Jag vaknade upp till -25 grader vilket genast fick mig att tänka “idag ska jag inte lämna lägenheten”. Klockan är nu 19:57 och jag sitter fortfarande i nattlinnet och med raggsockor i soffan. Jag har rensat lite bland gamla papper, bakat chokladbollar, läst Lindsey Vonns bok, druckit flera koppar kaffe, tittat på Tour De Ski och bara varit.

Visst låter det härligt? Det har det varit, jag har dock en förmåga att “deppa ihop” lite efter en dag instängd i lägenheten. Det är väl egentligen inget konstigt med det. Människan behöver frisk luft, motion och umgänge för att må bra men idag har jag verkligen inte orkat. Ångesten kom krypandes. Någon sa att ångesten driver människan framåt, det ligger nog en del sanning i det men jag klarar mig bättre utan min ångest.

Jag ringde kärleken, tyckte lite synd om mig själv, ville att han också skulle tycka synd om mig men han sa åt mig att gå ut och få lite frisk luft. Jag gick ut på inglasade balkongen, slet upp ett fönster och tog tio djupa andetag. Sedan gick jag in igen. Det kändes faktiskt lite bättre.

Det är inte lätt att bara vara när man är en person som vill väldigt mycket hela tiden. Men jag vet hur viktigt det är att stanna upp och landa i allt. Tänk “STOP”. Stanna, tänk, orientera, planera. Det fick jag lära mig på skolan och det har jag verkligen tagit med mig i livet. Jag har blivit bättre på att vila och planera in dagar då jag gör mest ingenting men jag har en bit kvar till dagen då jag kan bara vara och samtidigt njuta av det fullt ut.

Något jag njuter av nu för tiden är att surfa runt på hemnet och titta på lägenheter och radhus. Man får så mycket inspiration och jag längtar ihjäl mig efter dagen då jag och kärleken får köpa något eget tillsammans. MEN, var sak har sin tid! Tålamod. Nu ska jag återgå till att göra ingenting och ladda inför en jobb fylld med jobb i form av övertid.

Trevlig helg! Sköt om er.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like