Att träna som gravid – Vecka 13 och 14

Första trimestern (de första tolv veckorna) var slitsamma med nya hormoner i kroppen som sprutade till höger och vänster och gjorde mig både trött och illamående. I slutet av vecka tolv så kände jag att något i kroppen började att vakna till liv igen, en del av energin som jag saknat började komma tillbaka.

Jag har hittat tillbaka till cykeln igen. Jag har varit på spinning och jag använder spinningcykeln nere i källargymmet på jobbet mer och mer. Jag kombinerar ofta cyklingen med rygg- och magövningar, rörlighetsövningar, rodd, benböj med viktplatta osv. Styrke- och rörlighetsövningar helt enkelt. Kroppen mår verkligen bra av träningen och jag känner att jag börjar hitta tillbaka till mig själv igen.

Självklart så har jag dagar då jag dippar rejält. Nätter då jag sover dåligt och springer till toaletten och kissar konstant. Illamåendet kommer och går och tröttheten likaså. Men i det stora hela så mår jag väldigt bra. Jag kan jobba 100% och älskar verkligen att vara på jobbet. Jag kan träna, på en mycket lugnare nivå än vad jag är van vid men jag är glad så länge jag kan träna och kroppen svarar positivt på det.

Jag försöker verkligen njuta av graviditeten och nio dagar av tio så gör jag det. Sedan så kommer dag nummer tio, dagen då jag är väldigt trött och tänker väldigt mycket på vad som händer i kroppen och hur allting kommer att gå. Det är mycket tankar och känslor som såklart tar energi, på gott och ont. Jag är väldigt lyckligt lottad över att få känna allt det här, att få vara gravid. Det finns de som vill men inte kan bli gravida. Det är viktigt att försöka se allt som händer i kroppen, både det som känns jobbigt och det som känns bra, som något positivt. Det händer och det känns för att barnet växer i min mage.

Vi ska ha barn. VI SKA HA BARN. Jag börjar förstå det på riktigt nu. Nu när jag har en liten kula och har inhandlat mina första mammabyxor. Livet är fantastiskt och kroppen är fantastisk som kan skapa liv. Livet alltså. Livet.

Kram på er!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like