Cykla landsväg i Sundsvall – Tre favoriter

Jag är inne på mitt sjätte år som landsvägscyklist. Det började med en Svensk Klassiker och det slutade med… ja vem vet? Första året bodde jag i Umeå och cyklade inte så värst mycket, då handlade det mest om överlevnad runt Vättern. Sedan flyttade jag till Uppsala och kom igång ganska bra med cyklingen, men det är först de senaste åren som jag börjar komma igång ordentligt. Jag känner att cykling är min grej, det är roligt och jag är ganska bra på det. Och framför allt, jag mår bra av det! Jag har hittat några favoriter när det kommer till cykling här i Sundsvall, staden mellan bergen, och vill gärna dela med mig av dessa.

  1. ALNÖ RUNT – En klassiker för landsvägscyklisten i Sundsvall. Dryga fyra mil runt ön som också är känd under namnet “Norrlands Hawaii”. Det är kuperat, det är lite blåsigt och det är vackert. Alnö är en riktig idyll med mycket sommarstugor och badstränder. Jag blir aldrig trött på att cykla runt denna fantastiska ö.

2. SÖDRA BERGET – Vill man ha backträning och avsluta med en vacker utsikt över staden, då är backen upp till Hotell Södra Berget något för dig. Starta gärna längst ned i stan och cykla hela vägen upp, det blir bra med höjdmeter och tunga ben. Jag har någon form av hatkärlek till denna backe. Jag gillar inte backar men måste därför träna mer backar och när jag väl har bestigit en backe så känns det fantastiskt bra.

3. NORRA BERGET – Sundsvall kallas som sagt för “staden mellan bergen”. Det finns ett berg i söder och ett berg i norr. Klättringen upp till Norra är inte lika ruggig som den upp till Södra men den duger fint. Starta längs ned i stan vid fotbollsarenan (Giffarnas hemmaplan), cykla cykelvägen upp för den första backen, vik av upp till vänster och cykla sedan hela vägen upp till toppen och den magnifika utsikten över staden. Det finns dessutom ett utkikstorn högst upp på Norra för den som vill ha lite trappträningen som grädden på moset. Besök gärna Café Gesällen som ligger ett stenkast ned från toppen, ett himla mysigt café.

Kör hårt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like