CYKLA – MED ELLER UTAN EL?

Det här inlägget görs i samarbete med Bikester.se

Ingen kan väl ha missat elcykelns framfart den senaste tiden? Jag ska vara ärlig, jag hade till en början svårt att acceptera elcykeln. Jag tyckte att elcykeln var ett alternativ som var för bekvämt. Med tanke på att människor, inte minst dagens ungdomar, redan rör på sig alldeles för lite i dagens stillasittande samhälle så tyckte jag att detta var ytterligare en sak/uppfinning som tog oss i fel riktning. Jag tyckte att det var ett alternativ för den late. Men jag är redo att erkänna att jag hade fel. Ibland uttalar man sig alldeles för snabbt om olika saker.

Efter lite eftertanke är jag villig att erkänna att elcykeln kan vara en av de bättre sakerna som slagit igenom de senaste åren. Jag ser människor som använder sig av elcyklar varenda dag. Gamla människor som inte orka och/eller kan cykla utan el för att ta sig från punkt A till punkt B. Unga människor som inte har körkort men som behöver ta sig en längre sträcka, exempelvis till skolan eller mataffären. Människor i medelåldern som cykelpendlar en längre sträcka. Människor som tänker på miljön. Människor som föredrar att andas in frisk luft istället för att sitta i en bil. Människor som inte tycker om att åka kollektivt. Människor som vill röra på sig men som tycker att det blir för jobbigt att trampa fram på en vanlig cykel, det vill säga en cykel utan elmotor. Det finns så många olika typer av människor som använder sig av elcykel och jag är glad att jag ibland har fel och att dessa människor kunde visa att de har rätt.

Elcykeln är inte något som tar oss eller samhället i fel riktning utan i rätt riktning, i dubbel bemärkelse. Den tar oss från punkt A till punkt B och den ser till att vi rör på oss. Det är bättre att trampa med el än att inte trampa alls. Simple as that.

Cykla mer, cykla med eller utan el. bara CYKLA.

Är du sugen på att köpa en elcykel? Då finns det ett stort utbud av dessa hos Bikester.se, du hittar deras elcyklar på följande länk: https://www.bikester.se/cyklar/elcykel-pedelec.html

Hur föredrar du att cykla?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like