CYKLA SÄKERT MED RÄTT GLASÖGON

Om man inte kan cykla säkert så ska man inte cykla alls, så enkelt är det i min värld. Det handlar såklart om att vara uppmärksam och ha ögonen på vägen men det handlar också om att ha rätt utrustning.

Man blir lite nördig efter några års cykling, man snöar in sig mer och mer på prylar till cykeln. När det kommer till säkerhet så tänker jag genast på reflexer och lysen nu när mörkret faller tidigt samt ett par glasögon som både skyddar men samtidigt gör att du ser konturer tydligt, framför allt konturer i asfalten.

Jag anser att det är värt att lägga några extra kronor på ett par rediga glasögon. Jag personligen gillar ljusa glas som gör att jag ser konturerna i asfalten ordentligt. Idag finns det såklart också glasögon som är speciellt anpassade efter cykling och som har fokus på säkerhet och att man ska se ordentligt när man cyklar.

Hos Mister Spex finns ett stort utbud av glasögon och då också med fokus på cykling under länken https://www.misterspex.se/sportglasogon/cykling

Glasögonen ska vara säkra men gärna också snygga. Man använder dom mer om de ser bra ut och det är också en del av nördigheten som cyklist, man vill ha bra men också snygga prylar. Det är alltså två kriterier till att börja med, säkra och snygga. Det tredje och sista kriteriet är att det ska vara ett märke jag känner till. Det kanske är lite kräset och det finns givetvis mycket bra prylar från mindre kända märken men jag har mina favoritmärken som jag litar på som alltid brukar leverera. Den här gången har jag fastnat för ett par glasögon från Oakley som ni hittar här: https://www.misterspex.se/solglasoegon/oakley-m2-oo-9343-01_f6659032.html

Nu ska jag surfa vidare i pryldjungeln, för det är verkligen en djungel, det finns något för alla.

Kram på er!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like