En nytändning – Sundsvall Classics & GMU

Jag skrev ett inlägg om att “dippa” lite i sin träning efter Vätternrundan. Jag hade en lätt dipp och en semestervecka då jag mest åt, solade, badade och umgicks med nära och kära. Inget fel med det, absolut inte. Men jag vill inte tappa allt det fina flåset och den fina styrkan jag byggt upp under höst, vinter och vår. En månad efter Vätternrundan cyklade jag Bollnäsrundan. 10 mil med ett rullsnitt på cirka 32-33 km/h. Rekord för mig. Jobbigt, tufft och roligt. Efter Bollnäsrundan kom en ny dipp. Jag visste inte riktigt vad jag tränade inför och att veta det, att ha ett mål, det är SÅ viktigt för mig. Tävlingsmänniska som man är.

Men sen började kläderna sitta lite tightare, semestermagen gjorde sig till känna och cykeln började damma lite… Det kändes nästan som att den sneglade lite sorgset på mig från hallen. Nu låter detta värre än vad det är, men det är lite typiskt mig, dramaqueen som man är. Och jag har höga krav på mig själv. Jag vill prestera och jag vill ta hand om min kropp. Jag gillar att vara tränad och stark. Jag tycker om när kläderna sitter extra bra. De sitter fortfarande bra men något kilo mindre hade inte gjort ont. Nu låter jag nog sådär typiskt “tjejig”, men jag är ju trots allt det… Tjej alltså.

Förra veckan fick jag ett ryck. Jag vet inte vad som hände men det var någon form av inre röst som sa åt mig att ta tag i “skiten”, det vill säga träningen. Inte bara träningen dock, utan även kosten. Kosten är för mig den svåra biten. Jag är en liten godisgris som gärna tar tre chokladbitar istället för två. Jag älskar choklad. Och lösvikt. Mwaaaha. Älskar. Träningen gick bra men kosten gick… sådär. Det åkte ner några chokladkakor i korgen på ICA. Så lätt hänt efter en lång dag på jobbet. Man ska aldrig handla hungrig. Aldrig.

Träningen rullade dock på. Jag började till och med springa på löpbandet. Jag som HATAR löpning. Jag känner mig så långsam och det är så jobbigt att springa. Men jag sprang, inte så länge, men jag sprang. Och ganska snabbt. 12km/h. Bara några kilometer, men ändå. Och jag har fortsatt springa. Jag börjar nästan tycka att det är roligt, men bara nästan. Vad är det som motiverar mig? Förutom att bli snabbare, starkare och snyggare. Ja det är klart man vill bli snyggare, vilket man automatiskt blir när man tränar. Att säga något annat vore att ljuga, sådeså. Men vad motiverar mig, på riktigt? Vilket mål siktar jag mot nu? Jo, om knappt två veckor ska jag göra tester inför GMU. GMU som i Grundläggande Militärutbildning. Jag påbörjade värnplikten år 2009 men fick avbryta på grund av en gammal knäskada. Menisken rök och knäskålen hoppade ur led. Det gjorde ont. Jag grät och svor och grät lite till. Jag hatar att inte få avsluta saker jag påbörjat. Jag hatar att få lägga ner drömmar på grund av min knäskada. Först fotbollen och sedan försvaret. Vilket nederlag. Men nu är jag tillbaka. Läkaren sa att jag aldrig skulle kunna jobba som polis, tji fick läkarn’. Nu vill jag slå läkaren lite på näsan igen och alla andra som tvivlar på mig. När någon säger att jag inte kan så kan jag lite mer och lite bättre. Tack för det, alla tvivlare.

GMU är alltså en motivation. Min andra är Sundsvall Classics, ett cykellopp, som körs nu på lördag. Det blir en impulsresa hem till norr till helgen och det visade sig vara samma helg som Sundsvall Classics. Vilket flyt. Frågan är om jag ska köra 5, 10 eller 20 mil? Jag kan verkligen inte bestämma mig. Jag kommer nog bestämma mig på fredagkväll. No stress.

Kosten blir dock den största utmaningen. Nu har jag klarat mig utan godis en hel dag. Alltid något. Jag ska dessutom försöka att inte äta efter klockan 19:00, det ska tydligen vara bra att undvika föda senare på kvällen. Det har jag också klarat… I typ 23 minuter. Hah!

Jag kommer att hålla er uppdaterade under veckan, både när det kommer till träning och kost. Det ska bli spännande och se hur löpningen tar sig. Cykel blir det såklart också. Pärlan är klar på servicen nu. Hon har knakat lite läskigt på slutet men nu ska det vara fixat.

Vi ses ute på vägarna! Cykla snabbt, snyggt och SÄKERT.

13871840_10154188883685310_711913107_n

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like