En varm supersommar med stravasegment och cykellycka deluxe

Rubriken sammanfattar den här cykelsommaren ganska bra. Det har varit en riktigt supersommar med riktig supervärme. Nästan lite för varmt men det är dumt att klaga, jag vet. Så jag vill istället hylla den här cykelsommaren. Jag har nog aldrig varit så HÖG på cykling tidigare.

Säsongen började intensivt och tidigt med en cykelvecka på Mallis och sedan Vänern Runt, ett arrangemang som det bara sjunger cykellycka om. Rekommenderar det starkt. Någonstans här insåg jag att jag började bli stark, riktigt stark. Kroppen svarade på träningen, benen svarade på backarna. Något har helt klart hänt i min cykelkropp denna säsong, något riktigt bra.

Jag har lyssnat på kroppen, sovit bra, ätit bra och låtit kroppen vila för att bygga upp nya muskler och bli starkare. Jag börjar knäcka den där cykelkoden, på riktigt. En känsla som är svår att beskriva, en känsla som gör mig så lycklig.

Jag har njutit av cykellyckan och cyklat frukostrundor med Alnö Race Team, haft backträning med brudarna i Team Ljungskog, cyklat Bollnäsrundan och soloturer som heter duga. Jag älskar att cykla i klunga men jag älskar också att cykla solo. Ensamheten gör mig stark och får pannbenet att växa millimeter för millimeter.

Apropå ensamhet. Om knappt en månad ska jag cykla mitt första tempolopp. Jag köpte ett par tempopinnar av en cykelkompis förra helgen och har nu cyklat fyra tempopass. Oj vad kul det är med tempo! Vilket tryck man får i pedalerna och vad vilsamt det är för överkroppen. Gillar det verkligen.

Har dock inte en aning om hur det kommer att gå den 11 september (på min födelsedag och allt) då jag kommer att köra tempolopp i Polis-SM. För två år sedan körde jag linjelopp i Polis-SM och då åkte jag hem med ett brons. Den här gången blir det en helt ny utmaning. Pirrigt och fruktansvärt roligt! Har du något sista mål eller någon sista utmaning för den här cykelsäsongen? Ja, säsongen börjar ju faktiskt ta slut. Bittersweet.

Bjuder på ett bildregn av cykelbilder från de senaste veckorna…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like