Gravidvecka 29 – Sista trimestern!

Jag vet inte hur det gick till men nu är vi helt plötsligt inne i gravidvecka 29 och sista trimestern. Nästa vecka är det alltså vecka 30 och det känns som en rejäl milstolpe för graviditeten. Jag minns när vi var i vecka 12 och jag tänkte att vecka 30 är SÅ långt fram i tiden. Och jag har hela tiden tänkt att det är SÅ långt kvar till förlossningen. Helt plötsligt så känns förlossningen väldigt nära. Men vad har hänt under de senaste veckorna? Jo…

Vi har gått i föräldragrupp. Helt ärligt så var jag väldigt negativt inställd till detta “påhitt”. Sitta i ring och prata med ett gäng främlingar om något så privat och personligt som att vänta sitt första barn? Nej tack. Min sambo var däremot väldigt positivt inställd till det hela. Han tyckte att vi skulle ge det en ärlig chans och han var helt övertygad om att jag skulle lämna föräldragruppen med ett leende på läpparna. Hade min sambo rätt? Det vet ni. Han är klok min sambo och han känner mig väldigt bra. Jag var trött när vi åkte dit men blev välkomnad av en barnmorska som det bokstavligen lös värme och glädje om. Vilken energi hon hade! Sedan hälsade vi på alla blivande föräldrar och flera av dem kände jag igen från olika perioder i livet vilket var väldigt roligt. Sedan pratade vi om amning, vi tittade på en amningsvideo och fick skratta både en och två gånger. Nu ser jag fram emot nästa träff och är så glad över att jag fick mina fördomar krossade. Jag trodde att det skulle vara obekvämt, torrt och tråkigt. Tji fick jag.

Jag har funderat en del på det här med förlossningsbrev. Min första spontana tanke var att jag varken ville eller behövde skriva något sådant. Men ju längre graviditeten har gått desto mer har jag känt att jag vill skriva ett brev. Jag vet inte om jag kommer lämna brevet till barnmorskan på förlossningen men jag kommer i alla fall skriva det för min egen skull som en del av förberedelsen. Jag har mycket tankar kring förlossningen, mest positiva tankar. Jag längtar. Jag vill packa den där väskan, åka in till sjukhuset och krysta fram vårt barn. Det kommer bli den största och bästa utmaningen i livet. Smärtan går att hantera, barnet ska ut.

Men innan förlossningen så väntar mycket roliga och spännande aktiviteter, inte minst semester men först 1,5 månads jobb och ett och annat nöje. Först ut på listan med nöjen är gravidfotografering. På lördag ska jag och “bulan” fotas på en vacker plats av en fotograf, mer om det i nästa inlägg. Lördagen efter det åker jag på en minisemester till Barcelona med ett härligt tjejgäng och lördagen efter det åker jag till Stockholm med ett annat tjejgäng för att se Backstreet Boys i Globen. Sedan är det bara en månad kvar på jobbet innan semester och sedan väntar… BF!!! Det är nära nu.

Träningen då? Jo, den går helt okej. Magen (bebis!) växer, kroppen blir tyngre, benen värker ibland och flåset är inte på topp men jag håller igång med spinning, promenader och gymträning. Snart ska jag införskaffa ett träningskort på simhallen, det ser jag fram emot. Det kanske blir en till cykel i samlingen också, mer om det nästa gång. Nu väntar sängen, jag är så himla trött…

Kram på er!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like