Gravidvecka 30 – Gravidfotografering, barnmorskebesök och en ny cykel

Vilken vecka det har varit! Vi börjar med lördagen.

GRAVIDFOTOGRAFERING

Lördagen var en dag som jag verkligen sett fram emot. En kompis till en kompis är fotograf och tar bilder av gravida samt bröllopsbilder. Min kompis hade “taggat” mig i ett inlägg på Facebook där fotografen sökte en gravid tjej runt vecka 30 som hon kunde få fota för att ha bilder till sin portfolio, för detta så fick jag fem gratisbilder. Jag tog kontakt med fotografen direkt och hon la fram en helt magisk plan för fotograferingen.

Vi träffades klockan 10 på lördagen vid Västanåfallet, ett superfint vattenfall som en ligger cirka en halvtimme inåt landet från Sundsvall. På morgonen hade min storasyster fixat hår och makeup och fotografen, som heter Veronica, hade med sig två helt fantastiska kjolar och några toppar som jag fick ha på mig under fotograferingen. Det blev en helt magisk timme då jag fick känna mig som den vackraste flickan på hela jorden. Jag har aldrig känt mig så vacker tidigare. Här kommer några av bilderna…

Tack Veronica för en magisk dag som jag aldrig kommer att glömma! Ni hittar Veronica på instagram under namnet “Veronicalindstrom.se” eller här.

Min sambo, syster och systers yngsta barn följde också med till fotograferingen och vi passade på att turista lite vid vattenfallet. På kvällen blev det grillning och Eurovision hemma hos syrran med hennes familj och jag kan sammanfatta lördagen som en av de bästa dagarna någonsin.

SMÄLLEN EFTER “STORMEN”

Men på söndagen kom smällen… den där smällen som kommer mycket lättare nu när jag är gravid. Tröttheten. Återhämtningen efter roliga och intensiva dagar är så mycket längre än vad jag är van vid. Om jag håller igång en hel dag och förbrukar all min energi så tar det någon dag att komma tillbaka. Söndagen tillbringades i sängen. Jag sov i omgångar och kände mig trött och ledsen. Helt slut.

BARNMORSKEBESÖK

Tröttheten höll i sig även in i måndagen. Då stod ett barnmorskebesök på schemat på morgonen. Vi fick lyssna på bebisen hjärtljud, 155 i vilopuls! Helt sanslöst vad hjärtat slår snabbt på den lilla i magen. Barnmorskan tog mitt blodtryck som var lågt i vanlig ordning men det är inget att oroa sig för, jag har alltid haft ganska lågt blodtryck. Om man har högt blodtryck då ska man börja oroa sig.

Jag fick reda på att mitt blod-/järnvärde har gått upp från en låg nivå till en bra nivå. Järntabletterna verkar göra sitt jobb, nu tar jag en Niferex varannan dag. Barnmorskan mätte magen som följde kurvan för hur stor den ska vara och sen fick jag väga mig. Jag har gått upp 8 kilo under min graviditet och enligt barnmorskan så är det sunt och bra. Så skönt att bara få positiva besked!

CYKELKÖP

Efter söndagens och måndagens trötthetssvacka så började energi smyga sig tillbaka och tisdagen bestod av jobb, styrketräning och ett cykelköp. Jag köpte min första riktigt MTB! Så himla roligt. Jag tänker skriva mer om det i ett separat inlägg som kommer inom kort.

Onsdagen och torsdagen har bara susat förbi med några intensiva och roliga dagar på jobbet samt förberedelser inför helgens äventyr! Imorgon åker jag och “bulan” iväg… mer om det kommer också inom kort.

Nu får det räcka för idag! Sängen kallar.

Kram på er!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like