Gravidvecka 36 – Radhusköp och en månad kvar till BF!

De två senaste veckorna har varit galet intensiva. Jag ska försöka hålla mig kort för jag har varken energi eller fokus för att skriva ett långt inlägg.

Först och främst, VI HAR KÖPT RADHUS! Så galet, galet in a good way såklart. Det är så mycket roliga och spännande saker som händer just nu, jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Jag nyper mig själv i armen och inser att jag är vaken, det är ingen dröm. Eller jo, det är en dröm men jag sover inte. Drömmar går i uppfyllelse, helt klart.

Radhusköpet gick verkligen undan. Ena dagen tittade vi på hus men vi blev rejält avskräckta när vi på riktigt insåg allt arbete som krävs och då insåg vi att vi inte är några husmänniskor just nu. Vi vill inte lägga ned vår lediga tid och energi på ett hus, det vill vi lägga på fritidsaktiviteter och upplevelser. Från den ena dagen till den andra så tittade vi istället på ett radhus och vi föll pladask för det. Ni vet när man går in i en bostad för första gången och allting känns så rätt, det känns som hemma. Efter tio minuter hade jag redan möblerat och inrett vartenda rum med våra saker. Att vi dessutom kommer bo granne med några vänner till oss gör ju inte saker sämre. Vi försökte tänka att vi skulle hålla oss lugna och inte bli för känslomässiga utan ha lite is i magen, det gick sådär…

En vecka efter att vi varit på visning så skrev vi på kontraktet. Nu har vi alltså köpt radhus och är mitt uppe i en försäljning av vår lägenhet. Vi har rensat, städat, målat, haft fotograf på besök och igår dök annonsen på Hemnet upp. Nu är det bara att hoppas att annonsen får många klick och att det blir många som kommer på visning nästa vecka.

Samtidigt som allt detta sker så har vi gått in i gravidvecka 36! Imorgon är det exakt en månad till BF vilket känns väldigt overkligt. Tiden går så fort och jag mår fortfarande väldigt bra. Jag blir såklart tyngre och det blir svårare att sova skönt på nätterna men jag känner mig ändå fylld med mycket energi och jag har inte känt av någon ryggvärk alls, något som många gravida brukar känna av när de blir tyngre. Tänk om kroppen får må såhär bra hela vägen in i “mål”. Hoppas, hoppas!

Nu är allt inhandlat och klart till bebis. Babyskydd från Britax är beställt via nätet och kommer på måndag eller tisdag. Alla apoteksvaror inhandlade vi förra veckan. I torsdags gick jag och storasyster lös på bebiskläder och bebis har nu bodies i olika storlekar, byxor, strumpor och mössor. Idag köpte vi skötbord, skötbädd och badbalja på IKEA samt en blöjpapperskorg på Babyproffsen. Det är mycket som ska inhandlas vilket känns i plånboken men det är engångskostnader och saker som bebis inte klarar sig utan.

Träningen då? Den går sådär just nu. Fokus har legat på shopping till bebis och såklart bostadsköp och bostadsförsäljning. Jag har lyckats ta mig till utomhusbadet och simmat minst en gång i veckan och med tanke på hur lätt jag får flås just nu så räknar jag också allt fix hemma i lägenheten som träning, det tar verkligen på krafterna.

Nu har jag i alla fall semester, vilket jag inte riktigt har förstått ännu. Det var en skum känsla att ställa in mejlen på jobbet med autosvaret “Har semester och går sedan på mammaledighet, åter på jobbet år 2020”. Hur sjukt?! Det mentala har inte riktigt förstått vad som väntar. Nu har jag i alla fall haft semester i en hel vecka, en vecka med fullt ös. Jag planerar att vila kroppen i helgen och försöka ta in och njuta av allt som händer. Imorgon tänkte jag packa BB-väskan till förlossningen också, bebis kan ju komma när som helst nu.

Det är som sagt mycket som händer och sker just nu och ibland dippar jag och börjar gråta. Jag har så nära till tårar just nu, jag gråter till allt på teven. Men trots dippar av trötthet och känslor så känner jag mig så fruktansvärt lycklig! Jag har världens bästa liv med världens bästa man och snart blir vi två tre. Tre som i en liten familj, i ett radhus. Jag nyper mig själv i armen igen, jag är fortfarande vaken.

Kram på er!

Älskar dig.
Hej på dig semestermage!
“Bulan” blir överöst med kärlek från bästa vännerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like