Gravidvecka 38 – Babyshower, barnmorskan och bad

Hej å hå vad veckorna rullar på! Vi har fullt upp med flyttkaoset här hemma så jag är långtifrån sysslolös under mina semesterdagar. Idag går vi in i gravidvecka 39 (!) så jag tänkte dela med mig lite av vecka 38 som har varit helt magisk. Magisk som i att sommaren är här, att jag och sambon har varit på 60-årsfest (30+30) för en av mina allra bästa vänner och hennes karl och sist men inte minst… jag blev överraskad med en babyshower!

BABYSHOWER

Jag hade inte en aning om vad som väntade. Jag hade planerat in att äta middag tillsammans med tre av mina bästa vänner på en restaurang nere på stan. Jag skulle få skjuts av en av mina vänner och när hon kom för att plocka upp mig så satte hon på mig en ögonbindel och stuvade in mig i en bil. Jag hade ingen aning om vart vi var på väg och det var helt knäpptyst i bilen hela vägen fram. Jag försökte prata men fick inga svar. Lite läskigt att inte ha någon kontroll men mest bara väldigt spännande och otroligt roligt.

Efter cirka 10-15 minuter körde vi in på en grusväg och bilen stannade. Jag fick kliva ur bilen och höll någon i handen, efter cirka 50 meter blev jag tillsagd att stanna. Någon hängde något över min hals och jag blev sedan tillsagd att ta av mig ögonbindeln. Framför mig så stod alla mina underbara tjejer. Tjejerna från den lilla byn där jag växte upp, tjejerna från det alpina, från högstadiet, från gymnasiet och från jobbet! Helt otroligt att alla var samlade för min skull, hälften av tjejerna bor inte ens i Sundsvall längre. Min syster var också på plats och det var utanför hennes hus som vi samlats. Vilken grej! Jag blev helt mållös. Jag kunde dessutom inte se så bra för ögonbindeln hade suttit så hårt över ögonen, det var som att gå runt i en dimma så det tog en liten stund innan jag kunde urskilja vilka alla var.

Kvällen bjöd på god mat och sötsaker, prat om bebis och livet, skratt i massor, lekar (jag älskar lekar!) och en energiboost som heter duga. Jag kände mig verkligen som världens lyckligaste tjej hela kvällen. Tänk att jag har så mycket fina vänner! Tack ALLA för att ni kom och förgyllde min och framför allt bebis kväll. Mammahjärtat svämmar redan över av all kärlek.

BESÖK HOS BARNMORSKAN

Vi har hunnit med ett besök hos barnmorskan den här veckan också. Mitt blodtryck ser bra ut, det brukar ligga lågt men har gått upp lite vilket det tydligen gör för de flesta i slutet av graviditeten. Mitt blodvärde hade gått ner och var lite för lågt, det låg på 100 vilket inte är så bra. Jag har slarvat med mina järntabletter och det märks direkt, nu är det skärpning som gäller inför förlossningen då ett bra blodvärde är ett stort plus. Jag hade gått upp 12-13 kilo vilket är bra. Jag känner mig väldigt stor och svullen, det känns som mina skor har krympt men det är mina fötter som har lagt på sig vätska, men jag följer en viktkurva som både jag och barnmorskan är nöjd med.

Jag fick avslutningsvis lägga mig ned för att barnmorskan skulle mäta min livmoder, hon använder då ett måttband och mäter från blygdbenet till livmoderns topp. Hon mäter detta för att se att bebis växer som den ska. I samband med att jag låg ner så skulle hon också lyssna på bebis hjärtslag och då började jag bli riktigt yr och illamående. Jag kan inte ligga på rygg längre, det blir ett tryck mot stora kroppspulsådern som gör att min kropp inte syresätts och då blir jag yr och illamående. Detta är vanligt hos många gravida och jag har haft dess känningar efter vecka 20. Barnmorskan hade höjt ryggstödet för att jag skulle kunna ligga på rygg men det gick ändå inte. Jag fick ställa mig upp snabbt och höll nästan på att ramla omkull. Barnmorskan lyckades i alla fall notera bebis hjärtslag och pulsen ligger runt 135, precis som den ska. Det blev lite svettigt en stund men jag kan sammanfatta det som ett bra besök, bebis mår bra och vi längtar mer än ord kan beskriva!

Nästa besök hos barnmorskan är inbokat den 6/8, dagen innan BF! Så frågan är om vi ens kommer att gå på det besöket? Om bebis tittar ut några dagar tidigare så innebär det att barnmorskebesöken är över, lite bittersweet. Jag vill såklart att bebis ska komma ut men jag kommer sakna barnmorskebesöken, de har varit väldigt mysiga och givande.

Nu ska jag ta en kall dusch efter en här otroligt varma dagen! Idag har vi haft 28 grader varmt. Halva dagen har jag tillbringat på utomhusbadet där det blev både bad och motionssim, gravidkroppen älskar att simma. Andra halvan av dagen har jag legat framför en fläkt som gått på högsta styrka och teven som bland annat bjudit på Tour De France etapp 17. Inte så mycket flyttkaos idag med andra ord, jag sparar det till en svalare dag.

Kram på er!

Älskade bulan får så mycket kärlek från bästa vännerna!
Världens lyckligaste “Mommy to be”
Smaka på bajsblöjor var en smakrik upplevelse!
Sommar, sol och bad!
Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like