HÖSTEN – TID FÖR AVKOPPLING OCH NEDKOPPLING

Hösten har för mig alltid varit en tid då jag går ned i tempo. Jag känner efter mer inåt och tar mer tid för avkoppling, nu vill jag också ta mer tid för nedkoppling. Men vad innebär då egentligen avkoppling och nedkoppling?

Avkoppling – För mig så kan avkoppling vara att tända några ljus, dricka en varm kopp te och krypa ned i soffan framför en bra serie. Det kan också vara en långpromenad ute bland höstens alla vackra färger. En fika på stan med en god vän. Att läsa en bok. Eller varför inte skriva en bok? Jag har för cirka två år sedan börjat skriva på en bok men det har hela tiden kommit saker i vägen för min kreativitet. Lusten att skriva har liksom bara försvunnit i tiden mellan jobb, träning, instruktörsskap, osv. Nu är jag mammaledig och känner att kreativiteten har smugit sig tillbaka lite, ett ypperligt tillfälle att fortsätta skriva på min bok.

Nedkoppling – Men för att kunna vara kreativ så måste man också koppla ned. Nedkoppling för mig innebär att logga ut från alla sociala medier. Att vila från alla skärmar, både mobiltelefon och teve. Att koppla ned all elektronik och ta egentid med sina tankar och känslor. Då kommer kreativiteten. Kanske inte det lättaste när man har en liten bebis hemma men jag tror faktiskt att det blir rätt tid för mig att vara kreativ.

Den här hösten vill jag alltså skriva mer. Men jag vill också testa på lite nya saker. Förutom att komma tillbaka till cyklingen efter att jag haft min efterkontroll hos barnmorskan så hade följande saker varit spännande att testa på:

Ett tyst dygn. Jag vet inte riktigt hur utförandet av detta skulle ske men visst vore det en härlig utmaning? Ingen telefon. Ingen teve. Ingen radio. Bara vara med sig själv… och bebis såklart. Jag tror att det skulle vara väldigt nyttigt för mig som scrollar runt på olika sidor i mobilen i både tid och otid. Ett beroende skulle jag lugnt kalla det. Belöningscentrat i hjärnan älskar alla likes och skulle helt klart behöva en paus från detta.

Kallbad. Uppfriskande, minst sagt. Det känns som ett sätt att rensa kroppen på allt det gamla. Få igång blodcirkulationen lite extra och få en härlig (och kanske lite obehaglig?) kick. Jag vet dock inte om jag vågar med tanke på risken att bli förkyld. Vågar du?

Vad vill du testa på i höst? Lämna gärna en kommentar här nere, jag vill gärna få lite tips. Det kan vara allt ifrån att läsa en specifik bok till att börja lyfta vikter på gymmet.

Kram på er!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like