Måndagskrönika – Förändring

Livet är i ständig förändring. Du kanske inte ser det, men det är det. Det behöver inte vara stora saker, eller så är det de små sakerna som är de riktigt stora. Som att löven faller från träden, ändrar färg och landar mjukt på marken. Vi går genom löven, sparkar på dem och ser dem flyga fritt i luften. Det är stort. Naturen och dess ständiga förändring. Snart har löven blåst bort och ersatts med kyla och snö. Jag längtar riktigt mycket efter vintern det här året och det beror inte bara på att naturen förändras utan det beror på att jag och min stora kärlek flyttar hem till Norrland.

Min stora kärlek, han som kom fram till mig på ett uteställe. Han som fick allt runtomkring att försvinna i en dimma. Det kanske var alkoholen som talade men det spelar ingen roll. Jag såg bara honom. Han pratade skånska och hans kyssar smakade kärlek. Jag fick inte nog. Det är snart ett år sedan vi träffades. Det var höst, träden brann och mitt hjärta likaså. Jag visste det inte då men jag vet det nu, han var förändring. Han förändrade mig, min tillvaro och hela mitt liv. Min skåning som flyttar hela vägen upp till Norrland för min skull. Min älskade skåning.

Jag skulle ljuga om jag sa att det senaste året varit lätt. Det har det inte. Det har varit fullt av utmaningar och förändring, på gott och ont. Men jag tror att allt som händer, det händer av en mening. Eller nej, inte allt, men det mesta. Jag tror att livet har delat ut käftsmällar för att jag skulle ta mig hit. Idag är jag på en plats där jag trivs med mig själv och med människorna jag har i mitt liv. Det har inte alltid varit så.

Jag har tänkt mycket på att skriva den senaste tiden. Jag har tänkt för mycket vilket har resulterat i för lite skriva. Jag vill skriva en bok men jag vet egentligen inte om vad. Jag bollar titlar i huvudet med mig själv. Ena dagen heter boken “Möten”, nästa dag heter den “En liten bok om kärlek” och den tredje dagen så heter den ingenting alls. Den här sidan handlar om att skriva om cykling, så jag vet egentligen inte varför jag skriver det här. Men jag antar att allt hänger ihop. Jobb, kärlek, vänner, cykling… Livet.

Förändringen är ständig, se till att förändringen går i din väg. Jag vill tro att vi alltid har ett val att förändra saker till det bättre, det gäller bara att välja rätt. Vilket ibland är lättare sagt än gjort.

Cykla lugnt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like