Min graviditet – Tankar kring fosterrörelser, trötthet, träning och att kissa orimligt många gånger på natten

Man funderar mer och mer på det som komma skall nu när det börjar närma sig. Om cirka tio veckor är plutten beräknad att anlända. Tänk att vi snart är tre personer här hemma i lägenheten, så häftigt men också lite overkligt. Det är såklart mindre overkligt nu när magen växer så det knakar och fosterrörelserna blir större och starkare men det går ändå inte att förstå att vi snart har en liten bebis att rå om.

Plutten lever verkligen om där inne. För två dagar sedan var jag extremt trött på kvällen men kunde verkligen inte sova för det kändes som att det var fest i min mage, fest i den bemärkelsen att någon möblerade om mina inre organ. Inte så mysigt men samtidigt ett mycket bättre alternativ än att inte känna några fosterrörelser alls. Det gäller att se det positiva. Plutten lever om och verkar må väldigt bra där inne, det är allt som räknas.

Efter den “festnatten” så var jag helt sänkt igår. Jag var ett riktigt åskmoln när jag kom hem från jobbet men hade ändå bestämt mig för att gå ut och promenera i solen. Min sambo tyckte att jag skulle vila istället men jag tjurade på och tog på mig ytterskorna. Då sa min sambo att han inte ville gå ut med mig när jag var så tjurig så han satt sig i soffan istället. Jag tjurade dock vidare men gick sedan in till soffan, la mig ner på sidan längst ut på soffkanten och markerade tydligt mitt missnöje med hela mitt kroppsspråk. Jag hann dock inte tjura så mycket mer för jag somnade halvliggandes på soffan, med skorna på skall tilläggas. Då är man trött.

Efter en timmes sömn på soffkanten blev det en lång och skön promenad i solen. Tänk vad mycket en vila mitt på dagen kan göra. Och nu är jag så trött så jag har ändå inga problem att somna senare på kvällen. Kroppen behöver vila nu, ordentligt med vila. Jag vill inte riktigt inse det, jag gillar ju att hålla igång och göra saker mest hela tiden, men det fungerar inte nu. Igår sov jag för övrigt som en klubbad säl, bortsett från de fyra gånger jag gick på toaletten för att kissa. Då skall tilläggas att fyra gånger på en natt inte är många gånger just nu, vissa nätter blir det sju till åtta gånger.

Idag är det fredag och vi har fredagsfysat i vanlig ordning på jobbet och jag är så tacksam över att kroppen fortfarande håller ihop så bra som den gör. Det är ju trots allt snart vecka 30 men jag kan cykla, styrketräna och promenera längre sträckor utan några som helst problem.

Jag har såklart mina trötta dagar som kommer när man minst anar det men sen kommer det också pigga och starka dagar, som idag. Jag har mest pigga och starka dagar, det jobbiga nu är dock att det känns i hela kroppen att jag är tyngre. Benen värker mer, flåset infinner sig läskigt snabbt ibland och “bulan” är i vägen mer och mer. Jag försöker föreställa mig hur stor jag kommer vara om tio veckor till men det går inte riktigt att få fram någon mental bild av det. Där tar min visualiseringsförmåga slut.

Well, det är mycket tankar och känslor kring allt som händer nu och jag kommer uppdatera bloggen mer flitigt nu när det händer så mycket både i kroppen och det mentala. Att använda det skrivna ordet som ventilation är verkligen skönt och det är också roligt att få dokumentera den här tiden i livet, både för min egen men också för andras skull.

Kram på er! Vi hörs snart igen.

Här kommer ett litet bildregn från de senaste veckorna...

Gymträning i början av vecka 28.
Promenad i vecka 29.
Dagens fredagsfys, snart vecka 30!
Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like