OM SOFIA

Hej, det är jag som är Sofia!

Jag har alltid älskat att träna och tävla, att utmana mig själv både fysiskt och mentalt. När jag var yngre så spelade jag fotboll och tävlade i alpint. Jag ville satsa på fotbollen men slet av både korsband och menisk som 15-åring vilket gjorde att jag var tvungen att lägga fotbollsskorna på hyllan. Utan idrotten kände jag mig tom och vilse. Det blev några tuffa år då jag försökte hitta mig själv både genom att festa och att umgås med människor som egentligen inte gav mig någonting. År 2013 genomförde jag en Svensk Klassiker och fastnade för landsvägscyklingen, vilken häftig känsla att kunna pressa sig till max utan att få ont i knäet. Vilken frihet!

Skadorna tog död på flera drömmar men med tiden föddes nya. Det är som man brukar säga, “När en dörr stängs så öppnas ett fönster”. För mig öppnades två fönster. Efter skadornas inträde i mitt liv fick jag tänka om och då blev skrivandet och cyklingen två stora delar av mitt liv. Vägen till den här verkligheten har inte varit lätt och den har framför allt inte varit rak, men det är de krokigaste vägarna som skapar de bästa förarna (ja ,jag älskar klyschor). Den krokiga vägen har fått mig att växa mycket och den har tagit mig till en plats i livet som betyder väldigt mycket för mig. Jag har hittat rätt i livet.

På den här hemsidan får jag utlopp för min kreativa sida genom att skriva om cyklingen och livet i stort. Jag gillar att utmana mig själv, både i det fysiska och det mentala och det är något jag vill dela med mig av. Jag vill använda det skrivna ordet för att sätta ord på den resa jag gör på cykeln och i mitt mentala. Jag vill inspirera och motivera.

MIN CYKELRESA

Landsvägscykling har varit en stor del av mitt liv sedan år 2013. Jag har hunnit med fem Vätternrundor, en cykling till Paris med Team Rynkeby för Barncancerfonden, Vänern Runt, Polis-SM i linje och tempo, tre cykelresor till Mallis och mycket mer. Cyklingen har givit mig så mycket, framförallt välmående och vänner för livet. År 2017-2018 agerade jag huvudledare för Team Ljungskog men jag kände att jag inte hann med mig så jag hoppade av efter två mycket givande år. Idag är jag spinninginstruktör i Spin Giro på Friskis & Svettis, jag cyklar så mycket landsväg som jag hinner med i Alnö Race Team och jag har precis köpt min första MTB. Jag älskar att nöta asfalt men skog och stig kan utmana rejält, det blir spännande att se vad framtiden har att ge.

BLI INSPIRERAD

Sidan kommer med tiden att bjuda på inspirerande intervjuer med människor som inspirerar mig, allt från äventyraren i bergen till den motionerande cyklisten. Du kanske vill intervjuas eller känner någon som bör bli intervjuad? Skicka ett mejl (holgersson_112@hotmail.com) eller lämna en kommentar i ett inlägg så löser vi det.

Den här sidan handlar om livet och allt som hör till, det går upp och det går ner, precis som på cykeln.

Välkomna hit, kom in i min lilla virtuella värld och cykla med Sofia!