Sista minuten tips inför Vätternrundan!

Det är nära nu. Och det känns faktiskt lite konstigt… konstigt att sitta hemma i tv-soffan i lugn och ro och skriva detta. Att lämna sista minuten tips istället för att packa väskan och känna pirret i magen. Fem år i rad har jag cyklat runt Vättern. I år valde jag istället att cykla runt Sveriges största sjö, Vänern. Men jag är övertygad om att jag kommer cykla runt Vättern igen. Förra årets tid på 09:17 gav mersmak, en tid under 9 timmar vore ju fräsigt. Men det blir ett senare projekt. Här kommer mina sista minuten tips inför Vätternrundan!

VIKTIGT! – Glöm inte Enervits GT-tabletter! Jag glömde dem förra året och hade kramp mer eller mindre de tio sista milen. Inte kul. ”Tabletterna innehåller vitaminerna B1, B2 och C som ser till att kroppen kan jobba effektivt under fysisk aktivitet. ENERVIT GT innehåller även mineraler och salter, bl.a. kalium och magnesium i aspartatform som bekämpar effekten av ammoniak, en substans som bildas i kroppen under fysisk aktivitet och är en av orsakerna till kramp.”

– Försök att sova innan loppet MEN det går bra även utan sömn, jag lovar. Så bli inte stressad över en sömnlös natt, kroppen brukar på något makalöst sätt lyckas genomföra loppet ändå.

– Ät och drick i mängder! Kolhydraladda ordentligt dagen innan och drick massor av vatten. Fortsätta att dricka massor av vatten innan, under och efter loppet.

– Smörj in rumpan! Ni vet varför.

– Ladda cykeldatorn!

– Snåla inte med gels och bar i ryggfickorna.

– Ta med värktabletter i ryggfickan, kan vara en lifesaver.

– Pumpa däcken!

– Ät bullar, bananer, saltgurka och annat gott i depåerna. Kroppen förbrukar mycket energi och det är dessutom gott.

– Smörj in ansikte, armar och ben med solskydd. Solen är farlig och det är inte kul att bränna sig.

Och viktigast av allt… ha kul och njut! Det är en folkfest utan dess like. 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like