Sömn, skiftarbete och träning

Tisdag och nya utmaningar väntar! Idag så har jag sovit ut, jag sov nästan 11 timmar, kroppen behövde  vila efter övertid på jobbet i helgen och en intensiv period med jul- och nyårsfirande. Det är ju faktiskt så att kvinnor behöver mer sömn än män också, det är i alla fall vad jag har läst… Om det är sant eller inte? Vad vet jag. Tydligen så multitaskar kvinnor mer än män och behöver därför mer vila. Jag tror att det kan ligga en del sanning i det och sover därför mina 11 timmar med mycket gott samvete.

Idag väntar en natt på jobbet, det var längesedan sist och jag ser verkligen fram emot det. Det är något speciellt med att jobba nätter. Den kreativa sidan i hjärnan kickar in mer och man känner sig verkligen levande, på gott och ont. Sista timmarna mellan 05-07 sliter verkligen på kropp och knopp. Jag läste en artikel för något år sedan där det står att skiftarbetare kortar ned din livstid med 10 år. Jag jobbar mest bara dagar och kvällar men har inget emot att jobba nätter ibland, jag lever hellre fullt ut i 70 år än på halvfart i 80 år. Eller vad säger du?

Innan jobb så ska jag gå på några lägenhetsvisningar och få inspiration inför framtiden, sedan blir det ett pass i gymmet innan natten kallar.

Och till alla er som läser detta, ni har väl inte missat att läsa Cycling Weekly? Jag citerar:

“A study by the YMCA has revealed what every cyclist knows already: that exercise makes you happier, with people with a physically active lifestyle having a wellbeing score that is 32 per cent higher than those with inactive lifestyles.”

Det visste vi nog redan men det är alltid härligt att få det svart på vitt. Cykla mer och cykla säkert!

Må gott och ta hand om dig själv, det finns bara en av dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like