STEGUTMANING, MAMMAMAGE OCH SPINNING

Det är så härligt att kunna vara ordentligt fysiskt aktiv igen. Barnvagnspromenader och mammamage i all ära men det är inte samma sak som att cykla eller köra ett gympass. Nu får jag det bästa av båda världar!

I lördags var jag på mitt första spinningpass efter förlossningen, ett 60 minuters distanspass på Friskis & Svettis. Kroppen svarade riktigt bra, bättre än förväntat. Det kändes lite ovant att sitta på en sadel så länge men ingenting gjorde ont och efter en halvtimme kändes det bättre. Det är häftigt ändå hur snabbt kroppen hittar tillbaka till gamla aktiviteter. Flåset och styrkan finns ju faktiskt kvar där inne någonstans.

Igår startade instagramkontot @feelgood.emelie en stegutmaning. Under en veckas tid skall man gå minst 10.000 steg om dagen. Jag älskar utmaningar, speciellt sådana som innebär att man ska röra på sig, och det är perfekt nu när jag är mammaledig och går mycket barnvagnspromenader. 10.000 steg innebär att man måste gå ungefär 6,7 kilometer eller 21 våningar om det låter mer spännande. De första två dagarna har jag nått stegmålet och det känns ännu roligare att vara ute och gå nu när man har ett mål.

Jag nöter på med mammamage-appen också. Jag har tyvärr slarvat lite nu när jag börjat träna på riktigt igen men det är viktigt att fortsätta bygga upp den inre magmuskulaturen och knipa där nere. Kroppen läker fortfarande och jag tänker köra alla steg i mammamage som är 7 stycken, imorgon är jag klar med steg 4 så det går sakta men säkert framåt.

Jag känner mig oförskämt pigg just nu. Mammalivet behandlar mig väl, vi har fått världens snällaste lilla pojke som för det mesta är väldigt nöjd med tillvaron. Nu har han dessutom börjat sova i längre intervaller på nätterna. Nu kan han sova 6 (!) timmar i sträck vilket är helt fantastiskt skönt med tanke på att han till en början bara sov ungefär 1,5 timme i sträck. Hoppas, hoppas att detta håller i sig.

Imorgon har jag dragit ihop en barnvagnspromenad för föräldralediga, något som jag verkligen ser fram emot. Vi ska gå ett varv runt en sjö och göra lite lättare styrkeövningar, så kul att få komma ut tillsammans.

Hoppas att ni mår bra!

Kram på er!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like