TILLBAKA PÅ LEDARCYKELN

Idag går vi in i en ny månad, januari har redan sprungit förbi och februari är här. Jag har haft en riktigt bra start på året med mycket träning i alla dess former. Jag har börjat instruera i Mamma Stark och idag fick jag hålla i mitt första spinningpass efter förlossningen, vilken grej!

Jag har kört två pass med Mamma Stark och det har kommit ett gäng mammor båda gångerna, så himla roligt! Första passet hade vi nästan snöfritt och strålande sol, perfekta förhållande för utomhusträning med andra ord. Andra passet hade det kommit massor med blötsnö så det blev en rejäl utmaning för mammorna, men det gick hur bra som helst. Mamma Stark tränar i alla väder!

Den här helgen kör vi ett träningsläger med damerna från Alnö Race Team inför Siljan Runt 16 mil i början av juni. Jag och Agneta körde varsitt spinningpass och för mig var det första passet på ledarcykeln efter förlossningen. Det häftigaste var att det kändes hur naturligt som helst, det känns inte som att det var över ett år sedan jag gjorde det senast. Så kul att vara tillbaka på ledarcykeln, jag älskar att instruera.

En del av att instruera i spinning är att bygga upp pass. Vi har speciella program för det, då kan man mixa ihop låtar och klippa låtar som man vill. Idag körde jag på en enklare modell, jag kopplade in min telefon i högtalarsystemet och körde en spellista direkt från Spotify. Inte lika proffsigt men väldigt enkelt.

Jag körde på girokonceptet idag, det vill säga spinning som skall efterlikna utomhuscykling. Vi satt ned i positon ett nästan hela passet och trampade. Såhär såg passet ut:

Två låtars uppvärmning där vi trampade i takt till musiken. Mina uppvärmningslåtar:

Jerome – Light och Cascada feat DJ Gollum – Madness.

Sedan gick vi in i första backen av tre. Vi började att stå i position tre för att hitta rejält med motstånd och sedan satt vi oss ned i postion ett och tog med oss allt motstånd ned. Här trampade vi också i takt till musiken. Backe nummer ett bestod av två låtar:

Armin Van Buuren – Great Spirit och 5 seconds of summer – Killer Queen.

Efter första backen kom en jobbig raksträcka med motvind då vi lättade på motståndet och trampade väldigt snabbt (hög kadens). Vi trampade i takt till musiken eller snabbare. Raksträckan bestod av en låt:

Blümchen – Bicycle Race.

Sedan kom backe nummer två direkt med två låtar. Vi gjorde likadant som i första backen, vi ställde oss upp i positon tre och lade på motstånd och satte oss sedan ned i position ett. Backe nummer två bestod av följande låtar:

Armin Van Buuren – Save my night och Modern Talking – Brother Louie.

Efter andra backen kom en ny jobbig raksträcka med motvind. Snabba tramptag/hög kadens i gen! Tramptag i takt till musiken eller snabbare. Raksträcka nummer två bestod av följande låt:

Nightwish – End of all hope.

Sedan kom tredje och sista backen med samma upplägg som i tidigare backar. Backe nummer tre bestod av följande låtar:

Armin Van Buuren – United och Smash Into Pieces – Ego.

Avslutningsvis så maxade vi i en raksträcka med motvind. Samma sak igen, snabba tramptag och hög kadens rakt in i RÖD zon. Hög puls, svett som lackar och tunga andetag. Sista raksträckan bestod av följande låt:

Amaranthe – Hunger.

Vi avslutade med två nedvarvningslåtar och sedan tog Agneta över med pass nummer två för dagen. Hoppas att detta upplägg kan inspirera er lite i er cykelträning!

Bild från år 2018.
Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like