VÅGA DRÖMMA STORT – TANKAR KRING MIN VERKSAMHET

Vårvintern är en månad för tidig här uppe i norr. Det är bara fläckvis med snö på marken och det är flera plusgrader ute. Solen skiner och fåglarna kvittrar. Man vill vara ute hela tiden och sitta i en brassestol med en termos i handen. Mitt tålamod tar tyvärr slut efter tio minuter i den där stolen men då finns det ju cykel, skidor och barnvagnspromenader för den rastlöse!

Vårvintern är min favoritårstid, då börjar kropp och knopp leva upp ordentligt igen. Dagarna blir längre och ljusare, man orkar lite mer och rastlösheten blir då ännu större. Rastlös är något jag verkligen har varit under min mammaledighet, trots att man har en liten person man ska se efter hela tiden så är jag rastlös. Hur det nu är möjligt? Men så är det. Det har resulterat i en nystartad verksamhet som jag har valt att kalla “Må bra med Sofia”. Ett enkelt verksamhetsnamn utan krusiduller. Jag vill må bra och det vill förmodligen du också, enkelt men ibland också svårt när det kommer till utförandet, det är där kommer jag in.

Vad innebär då att må bra? För mig innebär det att vakna på morgonen och känna sig utvilad, att ha energi till att göra de saker man vill göra och att på så sätt utvecklas och gå framåt i livet.

För att må bra behöver jag ta hand om mig själv, det gör jag främst genom träning. Endorfiner kan få vilken skitdag som helst att bli bra. En dag med rörelse är en bra dag. Träning har alltid varit, är och kommer alltid att vara en stor del av mitt liv, jag behöver den för att orka vara mig själv och må bra.

Jag behöver också äta bra för att må bra. Det här med mat och att äta rätt har alltid varit min stora utmaning, jag älskar sötsaker och tycker inte om att laga mat. Jag har ofta tagit den snabba vägen i köket och har i perioder levt på mackor och energidryck. Jag har blivit bättre på att äta rätt men jag har en bit kvar.

Att ta hand om sig själv handlar också om att hitta rätt hälso- och skönhetsprodukter. Jag har bland annat haft enorma problem med min hy i perioder, dels på grund av dåliga kostval men också på grund av stress och att jag inte har brytt mig om vilka produkter jag använder. Nu bryr jag mig och nu mår min hy bra igen. Tänk att något så enkelt kan vara så svårt.

När jag har kokat ihop min mammaledighet med rastlöshet, träning, kost och hälso- och skönhetsprodukter så har jag landat i en verksamhet med fokus på träning och Aloe vera produkter. Första steget har varit att utbilda mig till instruktör i mammaträning via plattformen mammastark.nu. Jag har också börjat sälja Aloe vera produkter som jag själv tror på och använder, dessa säljer jag i form av direktförsäljning via Forever Living. Det innebär att jag har “butiken” hemma hos mig med produkter.

Jag vill såklart utveckla min verksamhet och drömmen är att utbilda mig till PT, fortsätta utbilda mig i mammaträning och gravidträning, gå kurser med fokus på kosthållning och på så sätt kunna hjälpa människor att ta hand om sig själva.

När jag vågar drömma riktigt stort så ser jag mig själv i en egen lokal där jag tar emot mina kunder med olika klasser, föreläsningar, osv. Det är så mycket jag vill och jag tror verkligen på att jag kan nå dit. Bra saker tar tid och man måste börja någonstans. Jag har börjat och jag tillåter mig själv att VÅGA DRÖMMA STORT.

Jag hoppas att ni vill vara med på min resa, utan er så kommer jag aldrig nå mitt mål!

Vad drömmer du om?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like